De geriatriefysiotherapeut stelt zich voor

Mijn naam is Herman Leusink.ouderen fysiotherapie aalten geriatriefysiotherapie

Ik ben afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut in 1976. In de loop van de tijd werd mijn affiniteit met ouderen duidelijker en kreeg ik langzamerhand voornamelijk ouderen onder behandeling. Daarom was de specialisatie als geriatriefysiotherapeut (“ouderenfysiotherapeut”) een logische stap.
Tevens was  ik fysiotherapeut in de thuiszorg en nam tot eind 2021 deel aan het ParkinsonNet. Sinds januari 2022 ben ik gepensioneerd. Mijn werkexpertise en passie ligt bij het verbeteren van de zorg voor mensen met parkinson. Het bevorderen van eigen regie van mensen met parkinson in hun dagelijkse activiteiten staat centraal. Bij Parkinson Café Berkelland kan ik hier een mooie invulling aan geven.

Kwetsbare ouderen hebben vaak meerdere gezondheidsklachten. Bijvoorbeeld Parkinson en COPD. Een nieuwe heupprothese, hartfalen en veel valincidenten in het afgelopen jaar. Of reuma, botontkalking en beginnende dementie. Zo zijn er nog meer voorbeelden. Een geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in onderzoek, behandeling en advisering van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen. Daarom weet hij/zij veel van ouderdomsziekten en weet welke fysiotherapeutische behandeling hierbij past.

Een geriatriefysiotherapeut heeft nauwe contacten met andere disciplines. Veel contact en overleg vindt plaats met huisartsen, wijkverpleging en thuiszorgmedewerkers, ergotherapeuten en de mantelzorg (partner, familie, buren, vrienden).